Permanente Vertegenwoordiging van België in de Europese Unie
Home Vacante betrekkingen

Vacante betrekkingen

Detacheringen

Ben je ambtenaar of personeelslid van een overheidsinstelling en droom je ervan om aan de slag te gaan bij de Europese Commissie? Dan kan een detachering iets voor jou zijn!

Bekijk de laatste nieuwe mogelijkheden en alle info via: http://bit.ly/detacheringen

 

Stages

Stage september 2021

De Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Europese Unie biedt 3 onbezoldigde stageplaatsenaan vanaf september 2021, voor een periode van 5 maanden.

De voornaamste taken van de stagiair(e)zijn:

  • Administratieve ondersteuning: organisatie van vergaderingen, voorbereiding van documenten,steun aan de voorbereiding van vergaderingen van de Raadswerkgroepen en andere vergaderingen.
  • Rapportage vande vergaderingen van de Raadswerkgroepen, van de debatten in de Commissies van het Europese Parlement en/ofvan andere vergaderingen/ontmoetingen (de aanwezigheid in werkgroepen hangt af van de logistieke organisatie van de Raad).
  • Steun aan de experten in het vergaren van informatie.
  • Opstellen van inhoudelijke nota’s en/of samenvattende teksten.

Gezocht profiel:

  • Studies: Diploma humane of sociale wetenschappen (rechten, economie, politieke wetenschappen, geschiedenis, milieuwetenschappen...).
  • Ons aanbod betreft uiteenlopende domeinen. Kennis en belangstelling voor één of meerdere ervan zijn een plus.
  • Talenkennis (verplicht): Engels, Frans en Nederlands
  • Goed voorkomen.
  • Motivatie, betrouwbaarheid en openheid

De stageplaatsen zijn: ✓ Werkgroep Oost-Europa en Centraal-Azië(COEST): we zoeken iemand met een sterke interesse voor het buitenlands beleid van de EU ten aanzien van Oost-Europa en Centraal-Azië. De stagiair(e) zal onder andere ingezet worden voorde opvolging van de COEST-werkgroepen informele vergaderingen volgen over de EU-politiek ten aanzien van Oost-Europa en Centraal-Azië. De stagiair(e) zal zich daarbij voornamelijk bezighouden met de voorbereiding en redactie van rapporten over de onderwerpen die in deze vergaderingen worden besproken  ✓ Werkgelegenheid: we zoeken iemand met een sterke interesse voor dossiers gerelateerd aan werkgelegenheidsbeleid (incl. arbeidsrecht, sociale zekerheid en non-discriminatie). De stagiair(e) zal o.a. meewerken aan de onderhandelingen op EU-niveau en zal ingezet worden om terapporteren over relevante discussies in de Raad en het Europees Parlement.✓ Energie, klimaatverandering, transport: de stagiair zal naar gelang de noden de verschillende afdelingen bevoegd voor het wetgevend pakket van de Commissie ‘Fit for 55’ vergezellen. De stagiair zal deelnemen aan expertenvergaderingen, werkgroepen en relevante discussies in het Europese Parlement. Hij/zij zal conferenties en evenementen volgen die te maken hebben met het pakket om een globaal overzicht te verkrijgen. Hij/zij zal ook instaan voor het opstellen van rapporten over de verschillende vergaderingen en evenementen.

Kandidaatstellingen: Kandidaturen bestaande uit een volledig en recent CV én motivatiebrief dienen uiterlijk vóór maandag 5 juli 2021 toe te komen op https://estage.diplomatie.be/post/nl. Wegens een groot aantal reacties, zullen enkel de kandidaten die werden weerhouden voor een interview worden gecontacteerd. Dit interview zal plaatsvinden in de tweede week van juli. De geselecteerde kandidaten zullen starten op 6 september 2021 onder voorbehoud van een veiligheidscontrole, referenties en administratieve procedures (verzekering...).