Permanente Vertegenwoordiging van België in de Europese Unie

Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Europese Unie

François RouxHet kan vreemd lijken dat België, als lidstaat waar de belangrijkste Europese instellingen zijn gevestigd, een aparte ‘Permanente Vertegenwoordiging’ heeft bij de Europese Unie. Heeft ons land dan niet het voordeel van een directe toegang tot het Europees Parlement, de Raad en de Europese Commissie? Lees meer.

 

 

 

Nieuws

31 okt

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders nam vanmorgen het woord tijdens een open debat van de VN-Veiligheidsraad over kinderen en gewapende conflicten. De minister was uitgenodigd door zijn Franse collega-minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian om deel te nemen aan deze bespreking, waaraan ook landen kunnen meedoen die niet in de Veiligheidsraad zitten.

28 okt

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vertrekt vandaag naar de Verenigde Staten. Hij is er op bezoek tot donderdag 2 november. Maandag en dinsdag neemt hij deel aan evenementen bij de Verenigde Naties in New York. Daarna gaat hij naar de hoofdstad Washington, waar hij zijn collega-minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson zal ontmoeten.

26 okt

De Belgische Ontwikkelingssamenwerking gaat beter toekijken op de kwaliteit van farmaceutische producten in ontwikkelingslanden. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft daarvoor samen met met ngo’s en andere actoren van de Belgische Officiële Ontwikkelingshulp vandaag een engagementsverklaring ondertekend. In landen waar de Belgische Ontwikkelingssamenwerking actief is, is naar schatting een kwart van de geneesmiddelen van slechte kwaliteit.

25 okt

Statement by Alexander De Croo, Deputy Prime Minister and Minister of the Digital Agenda and Development Cooperation and Dirk Fransaer, Chief Executive at VITO (Flemish Institute for Technological Research).

25 okt

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines vanaf vandaag rechtstreekse lijnvluchten organiseert tussen Shanghai en Brussel. Het is vandaag ook de 46e verjaardag van de diplomatieke relaties tussen België en de Volksrepubliek China.