Permanente Vertegenwoordiging van België in de Europese Unie

Permanente Vertegenwoordiging van België in de Europese Unie

François RouxHet kan vreemd lijken dat België, als lidstaat waar de belangrijkste Europese instellingen zijn gevestigd, een aparte ‘Permanente Vertegenwoordiging’ heeft bij de Europese Unie. Heeft ons land dan niet het voordeel van een directe toegang tot het Europees Parlement, de Raad en de Europese Commissie? Lees meer.

 

 

 

Nieuws

23 Mar

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem verwelkomen de rechtstreekse lijnvlucht die vanaf 25 maart opnieuw Brussel en Atlanta zal verbinden. De vlucht wordt ingelegd door Delta Airlines. Dat betekent dat er dan vanuit Brussel zeven rechtstreekse lijnvluchten naar de VS vertrekken (New York-JFK, New York- Newark Liberty, Washington – Dulles, Chicago – O’Hare, Atlanta, Orlando – Sanford, en Miami) voor een totaal van 50 verbindingen per week.

22 Mar

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is geschokt na de terreuraanval die vandaag in Londen voor veel menselijk leed zorgde. Zijn gedachten zijn bij de slachtoffers en gewonden en bij hun families en vrienden. Hij betuigt ook zijn volle steun aan de Britse overheid en de bevolking. Ons land is solidair met de Britten.

21 Mar

21 maart is de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Voor vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders blijft dit onderwerp veel aandacht verdienen.

21 Mar

Elk jaar sterven ongeveer 842.000 mensen als gevolg van vervuild water, gebrek aan sanitaire voorzieningen en een slechte hygiëne. Ruim 663 miljoen mensen hebben geen toegang tot drinkbaar water en meer dan 80% van het afvalwater komt ongezuiverd terecht in de natuur. Dat zorgt voor heel wat schade aan milieu en bodem. Jammer genoeg geven deze cijfers slechts een fractie weer van de enorme problematiek rond gebruik en beschikbaarheid van water op onze planeet.

17 Mar

België is heel ongerust over de verdwijning van twee leden van de expertengroep van de Verenigde Naties over de Democratische Republiek Congo (DRC). Zij verdwenen samen met hun vier Congolese begeleiders vorig weekend in de provincie Centraal-Kasaï. Vijf dagen na hun verdwijning roept België de Congolese overheid op om, met de steun van MONUSCO, alle mogelijke middelen in te zetten om deze mensen terug te vinden.