Permanente Vertegenwoordiging van België in de Europese Unie

Permanente Vertegenwoordiging van België in de Europese Unie

François RouxHet kan vreemd lijken dat België, als lidstaat waar de belangrijkste Europese instellingen zijn gevestigd, een aparte ‘Permanente Vertegenwoordiging’ heeft bij de Europese Unie. Heeft ons land dan niet het voordeel van een directe toegang tot het Europees Parlement, de Raad en de Europese Commissie? Lees meer.

 

 

 

Nieuws

31 Mar
Dank voor uw blijken van medeleven en getuigenissen van solidariteit.

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft vandaag in de marge van de Internationale Conferentie over Bemiddeling in Brussel de Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken Ramtane Lamamra ontmoet. Tijdens het onderhoud werden de resultaten van het bezoek van premier Michel aan Algerije in december 2016 besproken. Ook de bilaterale politiesamenwerking, de samenwerking op het gebied van inlichtingen en de strijd tegen radicalisme en terrorisme kwamen aan bod.

De Interministeriële Conferentie voor Buitenlands Beleid (ICBB) heeft onder het voorzitterschap van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een politiek akkoord bereikt over de ondertekening van bilaterale luchtvaartakkoorden. Luchtvaartakkoorden bepalen met welke landen België luchtvaartverbindingen heeft. 

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft deze voormiddag in de marge van de Internationale Conferentie over Bemiddeling in Brussel Yusef Al-Othaimeen ontvangen, secretaris-generaal van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS), samen met mevrouw Ismat Jahan, hoofd van de permanente vertegenwoordiging van de OIS bij de EU. Ze hadden het vooral over de strijd tegen radicalisme en terrorisme.

België viert vandaag 25 jaar diplomatieke relaties met Azerbeidzjan. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de bilaterale relaties met het land aan de Kaspische Zee blijven groeien. Ons land heeft met de jaren met Azerbeidzjan een vriendschapsrelatie uitgebouwd.